Pajzsmirigy alulműködésem van, babát szeretnék

Tisztel doktor úr/nő! A véreredményem alapján a TSH érték 5, 54 a szabad T4 1, 02. Femibion 800-at szedek másfél hónapja.Lehetséges, hogy a benne lévő jód miatt lett ez az érték? Babát szeretnénk, 10 hónapja próbálkozunk eredménytelenül. A háziorvos nem írt ki most gyógyszert, csak azt kérte hagyjam abba a Femibion 800 szedését és egy hónap múlva megnézzük a vérképem.Hogyan tudnám elérni, hogy a TSH érték 1, 5 körüli legyen, ami ideális a terhességhez? Ha pajzsmirigy alulműködésről van szó, akkor a jódot mellőznöm kell? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

Ha jódhiánytól van magasabb TSH értéke, akkor a jódot nem kell mellőznie, sőt inkább pótolni szükséges. De ha autoimmunitás áll fenn önnél pajzsmirigy vonatkozásában, amit anti Tg és anti TPO szintek mérése tud igazolni vagy elvetni- akkor a jód nem javasolt. Mivel babaügyben nem mindegy milyen a hormonstátusa, érdemes felkeresnie egy endokrinológust, hogy tisztázzák ezt a kérdést.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 06., 14:09; Megválaszolva: 2012. szeptember 10., 19:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy alulműködés- terhesség
Kedves doktornő, Áprilisban volt egy vetélésem, 12 hetes uhn nem volt szivhang. Elmentem vizsgálatokra, júniusban a pajzsmirigyre ezek az ertekeim...
Pajzsmirigy alulmüködés
Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a...
TSH szint beállítása 47 éves...
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy alul működésem van, ez 2, 5 hónapja derült ki, akkor a TSH 4, 6 volt. Azóta szedem a Letrox tablettát, napi 25...
Mekkora a baj?
Kedves doktornő tanácsát szeretném kérni! 5 éves gyermekemnek láthatòvá vált a nyakán a pajzsmirigye.Néha picikét köszörüli a torkát.Labor...