Pajzsmirigy alulműkődés?

Tisztelt Webdoktor! Pajzsmiriggyel kapcsolatos lenne a kérdésem! Babát szeretnénk, 8 hónapja eredménytelenül. Múlt hónapban megkerestem a nőgyógyászom aki el küldött hormonvizsgálatra. A vérképem és minden női hormonom tökéletes! Ami kivétel az a TSH 5.58 uIU/mL viszont a T4 (1.11 ng/dL) és a T3 (3.47 pg/mL) eredményem jó! 2008-ban voltam nyaki uh-n a lelet a következő: Mk.pm lebeny nagysága normális paramétereken belül helyezkedik el. A baloldali valamivel kisebb. Mk.lebenyben 1-1 isodens 10mm-es nodus látható. A nőgyógyászom szerint ez csak kis mértében befolyásolja a teherbeesést.Utána olvastam de nagyon sok helyen találom azt a véleményt hogy a TSH-nak 1 és 2 között kell lenni a biztos teherbeeséshez és a magasabb vetélési kockázat elkerüléséhez! Kérdésem a következő: Ön szerint szükség van-e a pm. alulműködés gyógyszeres kezelésre a kívánt gyermekáldás érdekében? Szükséges-e endokrin szakorvost felkeresnem ez ügyben? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza Pajzmirigy működés témában

Kedves Kérdező,

Az Ön által leírt eredmények alapján valóban nem nagy mértékben ugyan, de pajzsmirigy alulműködés van, emiatt mindenképp javasolnám Endokrin szakorvos felkeresését, mivel meglehet, hogy szükséges lenne hormonpótló kezelés elkezdése, mivel terhesség esetén fontos az optimális hormon szint a baba megfelelő fejlődéséhez.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 23., 09:29; Megválaszolva: 2012. augusztus 27., 19:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint