terheléses várcukorszint terhesség alatt

Tisztelt Doktor Úr (Nő! Két napja voltam terheléses vércukorszint mérésen. Az eredmény nagyon alacsony lett: terhelés előtt, éhgyomri: 3, 90, terhelés után: 2, 16.Nagyon aggódom, hogy miért ilyen alacsony.Voltam hasi uh-gon is, gyomorfájás miatt, de nem találtak semmi kórosat.Tavaly voltam hasi és kismedencei Ct-vizsgálaton, ott sem találtak semmilyen kóros eltérést. Máskor a vérvizsgálaton mindig jók voltak az eredményeim, mármint a glukóz értéke4 felett. MIért van ez? Mi okzhatja? Szédülést szoktam érezni, de meg szokott szünni.Kérem adjon tanácsot, mitől lehet ez? Tisztelettel sepsi Mónika 22 hetes terhes kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terheléses vércukor vizsgálat témában

Tisztelt kérdező!

Előfordul ilyen érték, kiegynsúlyozott lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó étrendet javaslok, ez egyenletesebb vércukorszinteket tud biztosítani.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. augusztus 15., 20:18; Megválaszolva: 2012. augusztus 19., 18:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukor/inzulin terhelés
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, amire belgyógyászati szakrendelésen nem kaptam választ. Meglévő betegségem...
Emelkedett vércukorszint
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! 2 éve derült ki az inzulinrezisztencám, az akkori értékek: (Glükóz értékek: 0': 4, 5 mmol/L, 60' 7, 5 mmol/L...
Hipoglikémia
Másfél éve fennálló problémáim után hipofizis adenómát diagnosztizáltak. Jelenleg a prolaktinoma gyanúja áll fenn. Voltam ogtt -n a héten, mivel...
inzulin szint
Tisztelettem dr úr vagy hölgy. Az én kérdésem az lenne, voltam vércukor mérésen 2.szer, az eredmény: éhgyómor glükoz 6, 0mmol/1 terhelés után 2...
Terheléses cukor
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a terheléses cukorvizsgálat eredményét (vérvétel éhgyomorral, majd újabb vérvétel 120 perc...