alacsony TSH, alsó szinten fT4

Tisztelt Doktornő! Jelenleg 14 hetes kismama vagyok, vérvételen a következő eredményt kaptam: TSH 0, 054 uIU/ml / ref: 0, 3-3, 6 / fT4 0, 842 ng/dl / ref: 0, 8-1, 7 / fT3 2, 94 pg/m l / ref: 2, 2-4, 2 / A háziorvosom szerint nincs teendőm, az endokrinológusom szabadságon van, a helyettesét az fT4 alsó határon levő értéke zavarja és anti TPO vizsgálatot illetve majd ismételt fT4 vizsgálatot kér. Azt szeretném kérdezni, hogy amennyire utána néztem, mindenhol úgy írják, hogy a két érték egymással ellentétes szokott lenni. Alacsony TSH-hoz magasabb fT4 szokott párosulni. Nem értem most a pajzsmirigyem, alul vagy túlműködik? Mitől lehet, hogy nálam mindkettő alacsonyabb? A babának nem lesz baja? Mennyi időnként változnak ezek az értékek? Mikor érdemes az újabb vérvételt elintéznem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy probléma témában

Tisztelt kérdező!

A terhesség elején termelődő béta HCG szint emelkedése okozhatja a fenti leletet, mivel ez TSH szerű hatással is bír, így visszaszorítja a TSH-t. Ellenőrzést javaslok.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. augusztus 10., 14:01; Megválaszolva: 2012. augusztus 14., 20:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy rendellenesség
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2.és fél éve járok pajzsmirigy vizsgálatokra.2011.06.hó-ban 6.13-as THS- el lettem beutalva egy időszakos vérvétel után ...
pajzsmirigy
Kedves Doktor Nő! Szeretnék, véleményt kérni Öntől! Göbös pajzsmirigy beteg vagyok 5 éve. A TSH értékem ingadozik, 0, 007-2, 95 között....
Endokrinológia: Thyreoiditis
Tisztelt Dr. Úr! Endokrinológiai vizsgálat során a következő eredményeket kaptam: TSH 1, 5, FT4 14, 89, ATPO 179, ATG 31. Ezek alapján kaptam az...
Pajzsmirigy-problémám van
Kedves Doktornő! Augusztusban voltam vérvételen. A koleszterinszintem magas volt, erre szedek pár éve gyógyszert, és évek óta rendben van. Minden...
Pajzsmirigy UH
Tisztelt szakorvos Úr/Nő! A nyakamon lévő göb-a háziorvosom használta először ezt a kifejezést- kb. 2-3 évvel ezelőtt indult el a növekedés...