alacsony TSH, alsó szinten fT4

Tisztelt Doktornő! Jelenleg 14 hetes kismama vagyok, vérvételen a következő eredményt kaptam: TSH 0, 054 uIU/ml / ref: 0, 3-3, 6 / fT4 0, 842 ng/dl / ref: 0, 8-1, 7 / fT3 2, 94 pg/m l / ref: 2, 2-4, 2 / A háziorvosom szerint nincs teendőm, az endokrinológusom szabadságon van, a helyettesét az fT4 alsó határon levő értéke zavarja és anti TPO vizsgálatot illetve majd ismételt fT4 vizsgálatot kér. Azt szeretném kérdezni, hogy amennyire utána néztem, mindenhol úgy írják, hogy a két érték egymással ellentétes szokott lenni. Alacsony TSH-hoz magasabb fT4 szokott párosulni. Nem értem most a pajzsmirigyem, alul vagy túlműködik? Mitől lehet, hogy nálam mindkettő alacsonyabb? A babának nem lesz baja? Mennyi időnként változnak ezek az értékek? Mikor érdemes az újabb vérvételt elintéznem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy probléma témában

Tisztelt kérdező!

A terhesség elején termelődő béta HCG szint emelkedése okozhatja a fenti leletet, mivel ez TSH szerű hatással is bír, így visszaszorítja a TSH-t. Ellenőrzést javaslok.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. augusztus 10., 14:01; Megválaszolva: 2012. augusztus 14., 20:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint