Eltávolítható e a Necrobiosis Lipoidica műtéttel

Kedves Doktornő! 1 típusú cukorbeteg vagyok. A térdkalácsom alatt necrobiosis lipodica található, kb 3 cm átmérőjű körben. Utána jártam, krémekkel, gyógyszeres kezeléssel sem tüntethető el. Arra lennék kíváncsi, eltávolítható lenne e műtéttel, mert nagyon nem esztétikus, és sajnos nehezen tudom elfogadni! Várom válaszát, melyet előre is köszönök! Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza necrobiosis lipoidica témában

Tisztelt kérdező!

Sebésznek kellene megmutatni, ő a vizsgálat után pontos választ tud adni a kérdésére.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. július 29., 14:01; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 18:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint