Pajzsmirigy alulműködés. Lehet más is a gond?

Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Pajzsmirigy alul működésem van, amire eddig Euthyrox 75 mg-ot szedtem. Sajnos 3 hónapja nem volt jó a pajzsmirigyhormonok eredménye TSH 0.03, T4 szabad frakció 23.40, T3 szabad frakció 6.89 lett. Erre azt javasolták, hogy csökkentsem az adagot 75-ről napi 50 mg-ra. Viszont nem tudom, hogy a csökkentett adagnak tudható-e be, vagy más áll a háttérben (persze az ember hajlamos ezzel összefüggésbe hozni) , de nem igazán vagyok jobban, sőt. A hajam megint iszonyatosan hullani kezdett, elkezdtem hízni (eddig legalább tudtam tartani a súlyomat) , a közérzetem sem jó, gyakran szédülök és hányingerem van, sokat fáj a fejem a vérnyomásom és a pulzusom sem a legjobb hol magas hol meg alacsony. A gyomromra is szedek gyógyszert Contoloc 40 mg-ot kezdődő gyomorfekély miatt. Jó ideje segített, de most hetek óta ismét egész nap fáj a gyomrom, már reggel úgy kelek, hogy nagyon fáj. De eddig el szokott múlni, ha bevettem a gyógyszert. Most ez sem jó. Ezen kívül pedig nem olyan régen, furcsa kis pattanásszerű hólyagok jöttek a tenyeremre. A bőrgyógyász úgy állapította meg, hogy ez a szervezet allergiás válasza egy kisebb/ nagyobb fokú gyulladásra. Nem tudom mi lehet a gond...Tudna nekem tanácsot adni ezekben a problémákban? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát, segítségét! Szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Egyszerűen meg kellene ismételni a vérvételt és akkor kiderül, hogy elég-e önnek a csökkentett adag. Ha igen, akkor a panaszok okát máshol kell keresni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. július 24., 13:00; Megválaszolva: 2012. július 26., 18:18
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...
Pajzsmirigy göb aspiracio...
Tisztelt doktor Úr/ doktornő! Pajzsmirigy hideggöb (izotóp vizsgálat alapján hideg) , aspiracios mintavétel eredményem pedig azt írja; Közepesen...