Pajzsmirigy alulműködés. Lehet más is a gond?

Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Pajzsmirigy alul működésem van, amire eddig Euthyrox 75 mg-ot szedtem. Sajnos 3 hónapja nem volt jó a pajzsmirigyhormonok eredménye TSH 0.03, T4 szabad frakció 23.40, T3 szabad frakció 6.89 lett. Erre azt javasolták, hogy csökkentsem az adagot 75-ről napi 50 mg-ra. Viszont nem tudom, hogy a csökkentett adagnak tudható-e be, vagy más áll a háttérben (persze az ember hajlamos ezzel összefüggésbe hozni) , de nem igazán vagyok jobban, sőt. A hajam megint iszonyatosan hullani kezdett, elkezdtem hízni (eddig legalább tudtam tartani a súlyomat) , a közérzetem sem jó, gyakran szédülök és hányingerem van, sokat fáj a fejem a vérnyomásom és a pulzusom sem a legjobb hol magas hol meg alacsony. A gyomromra is szedek gyógyszert Contoloc 40 mg-ot kezdődő gyomorfekély miatt. Jó ideje segített, de most hetek óta ismét egész nap fáj a gyomrom, már reggel úgy kelek, hogy nagyon fáj. De eddig el szokott múlni, ha bevettem a gyógyszert. Most ez sem jó. Ezen kívül pedig nem olyan régen, furcsa kis pattanásszerű hólyagok jöttek a tenyeremre. A bőrgyógyász úgy állapította meg, hogy ez a szervezet allergiás válasza egy kisebb/ nagyobb fokú gyulladásra. Nem tudom mi lehet a gond...Tudna nekem tanácsot adni ezekben a problémákban? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát, segítségét! Szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Egyszerűen meg kellene ismételni a vérvételt és akkor kiderül, hogy elég-e önnek a csökkentett adag. Ha igen, akkor a panaszok okát máshol kell keresni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. július 24., 13:00; Megválaszolva: 2012. július 26., 18:18
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...