növekedés

tisztelt doktor úr! A fiam 14 éves elmúlt és még csak 158 cm és 47kg.Valamint a korabeli fiúktól jelentősen alacsonyabb.mi lehet ennek az oka? Szükséges lenne-e orvoshoz fordulnunk vagy megoldódik magától mert ő egyébként is későn érő típus.De azt szeretné ha legalább lenne 170 cm magas.Előre is köszönöm a segítségét. Üdv: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza növekedés témában

Tisztelt Kérdező!

Fiának jó esélye van arra, hogy a leírt testmagasságot elérje, feltéve, ha Önök, a szülei sem nagyon alacsony növésűek. Egy viszonylag egyszerű vizsgálattal, a gyermek csontkorának megállapításával (a kéztőcsontok rtg. felvétele alapján) lehet pontosat mondani ennek valószínűségét. Ugyanis, ha a gyermek csontkora kevesebb a biológiai (14 éves) koránál, akkor a további hossznövekedésnek nagyobb az esélye. Javaslom, hogy végeztessék el ezt a vizsgálatot!

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 22., 18:23; Megválaszolva: 2012. július 24., 19:57
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...