Mennyire foglalkozzam komolyan új betegségemmel (Hashimoto thyreidutus)

Tisztelt Web Doktor! Egyetlen kérdésem lenne. Mennyire foglalkozzam újonnan felismert betegségemmel, Hashimoto thyreoditis, melyet jelenleg orvosaim elhanyagolhatónak gondolnak, engem pedig nagyon aggaszt. Depressziós vagyok, idegi problémáim vannak, ahogy tájékozódtam okozhatja ezen betegség is (már a munkám is elveszítettem, annak ellenére, hogy a korábbi pszichiáterem már felhívta a belgyógyász orvosom figyelmét, nem idegi problémám lehet, abból már fel kellett volna épülnöm, hanem belgyógyászati, nem figyelt rá, küldött ismét az idegre. Mondhatom ideg-betegnek titulált Nehezen javulok, valahogy nem úgy mint régen, az orvosok véleménye megoszlik. Egy részük szerint lehetek gyenge, fáradt, depressziós, motiválatlan e betegség miatt is, az endokrinológus, háziorvos, pszichiáter szerint nem. Végső konzultációra (a leletek megléte után) most megyek, mire figyeljek, az orvostól mit kérhetek, hogy ne legyek félrevezetve? és természetesen megnyugodjak és elfogadjam szakvéleményét? Vagy talán egy orvos véleménye nem vélemény? Alacsony vérnyomással is küszködöm mostanság, örülök amikor 100/60 felett járok, erre is panaszkodom, de nem figyelnek úgy érzem kellőképpen rá. A szívverésem viszont szapora, arra szedek gyógyszert. Az beállt, de a vérnyomásom mostanában nagyon alacsony megint. Már volt idő amikor normalizálódott, de most ismét alacsony. Sokáig a ConCor tablettát szedtem, ami kínzott jó pár hónapig, nem vették észre, azt cserélték le a jelenlegi gyógyszeremre, amit én állítottam be magamnak, mert egyébként attól is rosszul voltam. Most miért lehet ismét ennyire alacsony a vérnyomásom? Összefügghet-e a pajzsmirigy betegségemmel? Korábban fogamzásgátlóit is szedtem, azt abba hagytam kb. 3 hónapja. A lelkiállapotom, idegi állapotom, depresszióm mindig menses előtt erősödik. Összefügghet-e ez is az újonnan diagnosztizált betegségemmel? Nagyon szeretném tudni a válaszokat, hogy felkészülten mehessek szerdán az orvosomhoz. A választ, segítséget előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A Hashimoto thyreoiditis psjzsmirigy alulműköést okozhat, és ha ilyen igazológik, azt hormonpótlással kell kezelni. Ha csak a pajzsmirigy ellenes antitestek magasak, de a hormonszintek rendben vannak, akkor a követés javasolt csak. A női ciklus második felében sok nőnek van nyomott hangulata, így lehet ez önnél is. Mindenesetre javaslom, hogy várja meg a laborvizsgálatok eredményét, mert csak azok birtokában lehet korrekt véleményt mondani.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. június 25., 20:58; Megválaszolva: 2012. július 02., 17:11
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint