Proactin betegség jóindulatú agydaganat lehet?

üdwözlet kedves doki szeretnék feltenni egy kérdést mert nekem proactin betegségem van jó indulatu daganat a fejembe ami nő lassan minden éwben 1-2mm és ez kicsit aggódásra ad okot de azt mondták amíg nem romlik a látásom nem tesznek semmit kérdem én walóban nincs erre vmilyen megelőzési forma, esetleg gyógyszeres kezelés? és mit fognak csinálni amikor már gond lesz?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza agydaganat témában

Tisztelt kérdező!

Amennyiben túl sok prolactin termelődik az agyalapi mirigyben, gyógyszeres kezelés lehetséges. A műtéttel valóban csak nagyon indokolt esetben élnek, hiszen az agyalapi mirigy a hormonrendszer "karmestere".

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 17., 19:30; Megválaszolva: 2012. június 25., 20:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték