Inzulin rezisztenciával kapcsolatban

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy évvel ezelőtt inzulin rezisztenciát állapítottak meg nálam. Az akkori értékeim a következők voltak: Cukor 0 perces: 3, 6 mmol/L 60 perces: 5, 3 mmol/L 120 perces: 4, 6 mmol/L Inzulin 0 perces: 11, 6 mIU/L 60 perces: 79, 5 mIU/L 120 perces: 65, 9 mIU/L Erre kaptam 3x500 mg Metfogammát. Fogytam 8 kilót (most 171 cm és 75 kg vagyok) , a mensesem időben jön meg, a hormonjaim rendben vannak. Mivel lombik programra készülünk, csináltattam június elején egy kontroll vizsgálaton, ami a következő eredményt adta: Cukor 0 perces: 4, 3 mmol/L 60 perces: 8, 7 mmol/L 120 perces: 6, 0 mmol/L Inzulin 0 perces: 6, 4 mIU/L 60 perces: 153, 3 mIU/L 120 perces: 38, 6 mIU/L Azt szeretném kérdezni, hogy a továbbiakban is indokolt-e a gyógyszer szedése, és ha igen, milyen adagban? Sajnos az orvosom szabadságon van, ezért nem tudom tőle megkérdezni. Illetve a 60 perces inzulin lehet-e azért ilyen magas, mert az éhgyomri vérvétel és a előző napi utolsó étkezés között kb.14 óra telt el. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Angéla

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Inzulin rezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Látatlanban és az ön előzményeit nem ismerve gyógyszerelési tanácsot nem lenne szerencsés adnom.Ezekkel az értékekkel minden esélye megvan a babára, de a terhesség alatt vigyáznia kell az étkezésére. Az eredményei ugyanis azt mutatják, hogy a hajlama a szénhidrát anyagcsere zavarra megvan.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 16., 12:01; Megválaszolva: 2012. június 17., 22:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek