pajzsmirizs

2008 -ban magas, 2000 feletti prolaktinszintet, ezután hipofízis mikroadenómát (4mm) diagnosztizáltak. Bromocriptint szedtem, majd született egy kislányom, a gyógyszert azóta nem szedem. aztán volt egy szívműtétem 2010 decemberében, tavasszal újra erős hajhullást vettem észre, plusz a bőröm megint fura szagú és problémás lett. Ekkor magas 12.839 TSH -t diagnosztizáltak. A pajzsmirigy UH viszont negatív lett. Letroxot írtak fel, azóta reggel 25 mikrogrammot szedek. Már szedtem a gyógyszert, mikor új laborra küldtek, anti TPO és még valami, de azok az eredmények jók lettek. Egyrészt szeretném megtudni, nem-e a szívműtét okozott alkalmi zavart nálam, így lehet, nincs is szükségem gyógyszerre. Másrészt most készülök új labort kérni, de tudni szeretném, hogy a Letroxot bevegyem -e aznap - vagy azon a héten - mert lehet, hogy befolyásolja az eredményt? Illetve jelenleg is vannak tüneteim, torokkaparás, fura szagú, zsíros bőr, rossz közérzet. Ezt akkor tapasztaltam, mikor magasak voltak az értékeim, bár nem biztos, hogy összefügg. Emellett - bár ehhez nem kapcsolódik Marfan - szindrómám van. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A kontroll vérvétel reggelén a Letroxot ne vegye be, de vigye magával és a vérvétel után nyelje le. A szívműtét nem okoz TSH eltérést. Az új labor el fogja dönteni, hogy a hormonértékei összefügghetnek-e a panaszaival.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. június 03., 15:05; Megválaszolva: 2012. június 04., 21:04
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek