Pajzsmirígy alulműködés vagy sem?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A családunkban örökletes betegség a pajzsmirígy alulműködés. Ezért elmentem én is egy pajzsmirígy vizsgálatra és a következőt diagnoztizálták: E06, 3 Thyreoditis autoimmunis. Az értékek: S-FT3: 5, 93 S-TSH: 3, 11 S-ANTI-TG: 248, 0 S-ANTI-TPO: 252, 5 S-FT4: 16, 04 Kezelést nem javasoltak. Szeretnénk gyermeket a férjemmel, egy éve próbálkozunk eddig hiába. Engem aggaszt hogy két érték is sokkal magasabb a felső határnál, és mivel nem kaptam semmilyen kezelést, tartok attól, ez közrejátszhat hogy még nem sikerült teherbe esnem. Kíváncsi vagyok az Ön véleményére! Előre is köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

Önnek magasabban a pajzsmirigy ellenes antitestjei, de ez pajzsmirigy működési zavart nem okoz. Így hormonkezelés sem szükséges. Újabban a szelén bevitel növelését javasolják ilyen esetben.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. május 23., 22:30; Megválaszolva: 2012. május 24., 10:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek