Mi lehet a háttérben, hogy kezelik?

Tisztelt Doktor nő/Doktor úr! Az endokrinológusom elküldött pajzsmirigy ultrahangra, és az ultrahang szerint Thyreoiditisem van. A laboreredményeim a határértékeken belül van (TSH: 1, 45, T3: 3, 31, T4: 0, 88) Mi okozhatja hogy az ultrahang még sem jó? Illetve kell e erre a diagnózisra gyógyszert szedni? A másik kérdésem az lenne hogy a 24órás vizelet kortizol szintem alacsony lett 24.2 nmol/die (referencia taromány 100-379-ig.) A vérből és nyálból nézett kortizolom viszont jó. Ez mitől lehet, mi okozhatja, és mivel lehet esetleg kezelni a dolgot ha szükség van kezelésre. (Babatervezés közben vagyunk) Köszönettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigyhormon témában

Tisztelt kérdező!

Laboreredményei alapján jelenleg gyógyszeres kezelés nem szükséges. Pm. UH lelete miatt a hormonszintek követése javasolt. A vizelet cortizol értékkel nincs teendő, mivel a másik két vizsgálat rendben volt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. május 22., 13:34; Megválaszolva: 2012. május 24., 10:05
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek