Hormon egyensúly pajzsmirigy alulműködés

Két éve (kislányom születése után 2, 5 évvel) Hashimoto betegséget állapítottak meg nálam, azóta szedem a Letroxot, a TSH-m 40-ről 1, 4-re állt be ez idő alatt, viszont tüneteim, ami miatt orvoshoz fordultam semmit nem javultak. Az antiTPO szint, amiről autoimmun betegségre következtettek csaknem normális szinten volt a legutolsó eredmény (260-ról 39-re csökkent) szerint. Felmerült bennem a kétely, hogy valóban a pajzsmirigy alulműködés lehet-e a panaszaim oka, vagy maga az alulműködés is inkább valami másnak a következménye? A tüneteim: szédülés (MR negatív) , éjszakai izzadás, menstruációs ciklus lerüvidült, és szinte a teljes ciklusban produkálom a PMS tüneteket, vizesedés, mellek feszülése, hangulatingadozás, alvászavar, koncentráció nehezemre esik, és kellemetlen tünet újabban, hogy megnövekedtek a kisajkak. D-Vitamin szint is alacsony volt, igaz télen mérték. Progeszteron szintet egy alkalommal vizsgálták, mivel nyomásra sárgás váladék ürült a melleimből, az eredmény normális, UH negatív lett. Tanácstalan vagyok, kihez forduljak, aki az összefüggéseket és nem csak a tüneteket vizsgálná. Eddig minden szakrendelésen csak az adott részterülettel foglalkoztak. Lelkileg is igen megvisel a dolog, bár lehet, hogy ez is csak egy tünet, minden pillanatban sírhatnékom támad, korábban vidám, energikus voltam, mára ideges és szorongó lettem. Várom tanácsukat, milyen orvoshoz forduljak, mi állhat a háttérben, esetleg a hormonokkal lehet-e valami probléma, ilyen vizsgálatom még nem volt. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

A magas TSH értéke ami kezdetben volt, a pajzsmirigy alulműködést igazolja, ezért helyes, hogy hormonpótlást kap.

Érdemes lenne viszont nemi hormon szinteket nézni önnél.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. május 19., 11:31; Megválaszolva: 2012. május 22., 17:08
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték