magas prolactin szint?

Üdvözlöm! Szeretném megtudni véleményüket, az alábbiakkal kapcsolatban. December 11.-én rosszul lettem, bekerültem a korházba ahol megállapították hogy méhen kívüli terhes vagyok (8hetes) , és hogy már eldurrant a petevezetékemben a magzat és belső vérzésem van, azonnal műteni kell. Másfél liter vért vesztettem, végülis 3 nap múlva hazaengedtek. Idén március 27.én voltam labor vizsgálaton (mert késett a menstruációm egy hetet) , ahol a prolactin szintem eltért a normál tartománytól, magasabb volt. A labor szerinti normál tartomány 25, 20-628, 5 mIU/1. Az enyém 759, 6. Visszamentem az orvoshoz és felírta a Mastodynon cseppeket. Aztan én ujra elmentem labor vizsgálatra május 10.-én, akkor meg már 952, 3 mIU/1 volt az eredmény. Olvastam hogy ez még nem számít "magasnak", de mégis emelkedett. Kérdésem az lenne hogy Önök szerint összefügghet e ez az emelkedés a méhenkívüli terhességgel, vagy esetleg más lehet a probléma. Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza prolaktin témában

Tisztelt kérdező!

magas prolactin szintet számos ok okozhat. 5 hónappal a megszakadt terhessége után nem valószínű, hogy ez okoz prolactin emelkedést. Endokrinológus felkeresését javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. május 14., 13:28; Megválaszolva: 2012. május 19., 13:04
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték