Evéskori és utáni fulladás

Kedves Doktor nő/úr! Végső elkeseredésemben kérem segítségét, olyan problémám van többek között, hogy étkezéskor váratlanul nem kapok rendesen levegőt, valami eltorlaszolja a lég útját és onnantól kezdve folyamatosan krákogok (nem köhögök) hogy megszabaduljak tőle és kb 2-3 óra mindig mire jobban leszek. Sokszor ájulás közeli állapotba kerülök. Kerülhet az ember légútjába táplálék? Néha megfigyeltem, hogy ilyenkor nő kicsi pattanásféle a torkomnál egészen hátul.Tüdőgondozónál, kardiológiánál negatív eredmények, reflux betegség enyhe, de a kezelés nem használ. Gégészeten csak látják hogy legtöbbször be van gyulladva a torkom. Allergia minden fűféle és pollenre van, ételre nem igazolt. Krákogás és váladék a torokban legalább 8 éve a mandula műtét óta mindennapos. Rengeteg gyógyszert írtak erre is arra is, de semmi nem használ. Hogyan érhetném el, hogy esetleg befeküdnék egy kórházba teljes kivizsgálásra? Pánikbetegségem is van, de az a fenti tünetek miatt jön elő szerintem. 2 hónap alatt lefogytam 8 kilót a fentiek miatt mert sokszor már enni sem merek, mert utána csak fulladok. Nem tudok rendesen dolgozni és mindennapos a problémám, teljesen belefáradtam és az orvosok úgy érzem nem kellő súllyal foglalkoznak velem. Hálás lennék ha tudnának valamit ajánlani, akár kezelés akár gyógyulási módszer vagy bármi. Mi lehet a betegség? Emellett még megemlíteném, hogy állandóan álmos és fáradt vagyok, hiába alszom 8 órákat, kialvatlan vagyok, mindig fehér vagyok mint a fal, vérnyomásom alacsony, pulzusom magas (90-100) nyugodt állapotban. Labor vizsgálat rendben. Nagyon köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza nyelési nehézség témában

Kedves Kérdező!

A nyakán található pattanás nem függ össze a nyelési nehezítettséggel, és étel sem kerülhet a légcsövébe. A probléma okának kivizsgálására fel kellene keresnie a fül-orr-gégészetet és a gasztroenterológiát is, ahol meg tudják mondani, hogy van-e a nyelőcsövének mozgászavara vagy valami olyan probléma a refluxon kívül, ami nyelési nehezítettséggel jár. A fáradékonyság és a magas pulzus utalhat pajzsmirigybetegségre is, annak is utána kellene járni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. április 26., 09:27; Megválaszolva: 2012. május 01., 23:09
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pacsi
Tisztelt doktornő/ur! Kb két hete nyelési nehezítettségem van.állandó idegentestérzésem van az ádámcsutkám körül.Laborban csak a TSH mutatott...
Vérkép eredmény
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Frissen lettem 23 éves, sajnos nem sportolok, (mindössze napi körülbelül fél óra séta.) testmagasságom 177 cm...
Pajzsmirigy lelet
Kedves Doktor Úr/Doktornő! A mai napon kapott pajzsmirigy ultrahang leletemről szeretném a véleményét kérni! "A pajzsmirigy lebenyek minimálisan...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...