pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! Januárban már írtam Önnek, melyre válaszolt is. Akkor a TSH érték 0, 005 volt a tiroxinok pedig szintén rossz eredményűek. Azóta szedem a Metothyrint 2x2-vel kezdtem. 4 hét után az FT4 helyreállt, a TSH nem. Újabb 4 hét után a TSH normális lett (valami oknál fogva csak ezt a vizsgálatot kérte a dr.nő) , majd ennek eredményeként lecsökkentette a gyógyszeremet 1x1-re. Most viszont teljesen megfordult a helyzet. A TSH több mint 33 egész, az FT4 pedig szinte nincs is a szervezetemben. Ön szerint ez mitől lehet? Jó egyáltalán nekem ez a gyógyszer? A háziorvosom folyamatosan azzal piszkál, hogy ez idegi eredetű. Nagyon szeretnék babát, talán emiatt lehetek feszültebb, mert tudom, most így nem lehet. Ez így kihatna a szervezetemre? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A Metothyrin gátolja a pajzsmirigy hormonok képzését a szervezetben, attől csökkent le az fT4 és nőtt meg a TSH szintje. Mivel az már túl nagy pajzsmirigy hormon szint csökkenés, a Metothyrin adagjának további csökkentése szükséges. Úgy kell beállítani az adagolást, hogy a laborértékek normál tartományon belül legyenek. Mindenképpen, mihamarabb menjen vissza az endokrinológusához, hogy megbeszéljék az adagolást, mert a pontos diagnózistól is függ, hogy milyen gyógyszerváltoztatást fog javasolni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. április 24., 15:23; Megválaszolva: 2012. április 25., 17:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Oltasson-e az immunbeteg?
Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a...
Alacsony LH Fsh tesztoszteron
Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése