Pajzsmirigy betegségem lenne?

Tisztelt Cím! Az én problémám kb. novemberig húzódik és a mai napig nem tudom, mi lehet. Bal oldali mellkasi fájdalmaim voltak, hányingerrel kombinálva. E hosszú idő alatt eddig csak egyszer hánytam. Szerencsére a szívtáji fájdalom nem erős, inkább tompa. Előzmények: a kórtörténetem 1982.ig visszavezethető, amikor is 2 éves koromban egy szívműtéten estem át (fordított vérkeringés). és egyetemi éveim alatt vesekövet is találtak, amivel, fiatal korom ellenére többször is voltam zúzáson. Jelen problémámmal természetesen egyből a szívrendellenességre panaszkodtam. Többször ügyeleten is voltam, mert féltem az infarktus, mint lehetőségről. Később a szakorvosom, aki évente vizsgál, ismét megnézet, kétszer is. Csinált terheléses vizsgálatot és megnyugtatott, hogy a szívemmel minden rendben. Azóta vérvételen, mellkas röntgenen, hasi ultrahangon és urológián is voltam, ott sem találtak semmi rendkívülit, szerencsére. (A vesémbe van kő, de nyugalmi állapotban, pangás nincs, tehát az se okozhatja.) Az egyik ügyeletes háziorvos gerincferdülést állapított meg, és szerinte az nyom egy ideget, ami miatt érzem a fájdalmat. Attól lehet hányinger? Kenőcsöt adott a hátamra, amit idővel elhagytam. Ahogy az idő jobbra fordult a tüneteim csökkentek és meg is szűntek. De tegnap ismét jelentkezett és ma reggelre is áthúzódott. Mi lehet a bajom? Menjek el egy Endokrinológiai szakrendelésre? Válaszát előre is köszönöm! 2012-04-12

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Inkább gastoenterológus felkeresését javasolnám, reflux betegség és esetleges Helicobacter Pylori fertőzés kizárására.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. április 12., 07:05; Megválaszolva: 2012. április 13., 22:51
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy