• Pajzsmirigy betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Január végén pajzsmirigy alulműkődést diagnosztizáltak nálam.Panaszaim:mellkasi nyomás, nehéz légzés erőhatás kifejtésére. A tüneteim többször okoztak váratlanul rosszullétet, mint kiderült 46.100 volt a TSH-m. A most levett vérvizsgálat eredménye tökéletes, minden értéken belüli.aTSH, T4, a-TG, a-TPO mind jók lettek, bár 4 hete még a TPO958.8 volt. AZ LENNE A KÉRDÉSEM, HOGY MIÉRT JÖTTEK VISSZA A MÁR EGYSZER ELMÚLT TÜNETEIM, PANASZAIM? Sajnos a kezelő orvosom külföldre ment továbbképzésre, nekem muszáj lenne dolgoznom, ezért szeretnék öntől gyors segítséget kapni.Köszönettel Kovácsné

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Az aTPO magas értéke nem szokott normalizálódni a pajzsmirigy pótlás mellett sem. Mindenesetre, az, hogy a TSH és az fT4 szintje megfelelő, azt jelenti, hogy a hormonpótlás jelenlegi szintje megfelelő. Ha mégis panasza van, akkor annak más oka lesz, ezért javaslom, hogy belgyógyászt keressen fel.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. március 29., 14:10; Megválaszolva: 2012. március 30., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: