• Hová forduljak, vizesedés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tanácstalan vagyok, ezért szeretném kérni a segítségüket. Problémám elég összetett! Mostanában szinte napi szinten érzem, hogy reggelre puffadtabb a csuklóm, lábam, feszítő érzés van benne, ha felkelek utána olyan, mintha beindulna a keringésem, és meg is szünik ez az érzés, bár a lábaim szoktak azért napközben is fájni. Túlsúlyos vagyok, de elkezdtem fogyókúrázni, tornázni. A zokni napközben is rádagad a lábamra, de olyan látványos duzzanatot nem érzek. Továbbá reggelente izzadok, és hőhullámaim vannak, menstruáció előtt már megfigyeltem ezt, de most már a 10. napon járok, és mégis ezt érzem. Szeretném megkérdezni, hová forduljak, mi lehet a problémám, hormonális, szív (korábban ritmuszavar miatt volt katéterezésem, mitralis prolapsusom van), valamint kérdezem, hogy nagyon durva narancsbőr miatt ez előfordulhat, hogy rátelepedett a keringésemre? Komoly visszerem aznincs, ilyen apró kis tágulatok vannak, hajszálerek vannak a lábamon. Szíves válaszukat nagyon köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a lábdagadás témában

        Kedves Asszonyom! Feltétlenül kellene végeztetni egy laborvizsgálatot, illetve egy kardiológiai kivizsgálást. A végtagok dagadása szívpanaszokra vagy vesebetegségre utal, ennek utána kellene járnia. A hőhullám és izzadás esetleg utalhat hormonális ( petefészek, pajzsmirigy) problémára, ezt is ki lehet deríteni egy vérvétellel, amit a háziorvos meg tud tenni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 23., 07:39; Megválaszolva: 2012. március 26., 23:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: