• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy általános vérvizsgálat során kiderült, hogy a TSH: 16, 478. Voltam endokrinológusnál (aki már gyógyszert is írt fel - Letrox 50), majd a mai napon nyaki UH-on jártam Dr. Bugyi Zsuzsannánál. A leletet megkaptam, ezzel majd csak 3 hónap múlva kell mennem vissza az endokrinológushoz, és akkor csinál még egy hormon vizsgálatot. A leleten nem tudok eligazodni, viszont 3 hónap még nagyon soká lesz, kérem adjon segítséget, mit is jelentenek ezek pontosan: Nyaki UH: A pajzsmirigy mk. lebenye kifejezetten echoszegény, inhomogén, 1-1 echodús göb is elkülönül. a jobb lebenyben 7 mm-es a legnagyobb göb. Color Dopplerrel a vascularisatió kp. fokban fokozott. Jobb lebeny: 4, 3x1, 4x2 cm. Bal lebeny: 4.3x1, 6x1, 6cm. Kóros nyirokcsomó nem látszik. Vélemény: Thyreoiditis chr. Struma micronodosa 1.u. A carotisok szabályosak-. Válaszát előre is köszönöm! Tiszt.:

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy uh képe és a TSH értéke alapján autoimmun pajzsmirigy gyulladása van, amelyre a megfelelő gyógyszert kapta. Egyéb teendő jelenleg nincsen.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 12., 21:01; Megválaszolva: 2012. március 15., 18:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: