Szoptatás alatti gyér szőrnövekedés-endokrinológiai kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2012. január 3-án szültem. Szoptatás alatt vettem észre, hogy ritkult a szőrnövekedésem. A terhesség alatt ezt nem tapasztaltam. A szőrszálak kb. 20-30%-a nő. Először a hónaljamban tűnt fel, majd szeméremtájékon is. A tejelválasztás megindult, igaz a gyermekemet félig tápszerrel, félig anyatejjel tudom etetni. Kb 3 éve enyhe pajzsmirigy alulműködésre szedek gyógyszert, az Euthyrox 25-öt, naponta fél tablettát. Terhességem előtt illetve a terhesség első 3 hónapjában magas prolaktin szintre bromocriptint szedtem, mely normál szintre vitte le ezt a hormonszintet. Szülés óta ezt nem szedem. Kérem szíveskedjen segíteni, hogy mi állhat a problémám hátterében. Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel: N. Enikő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza endokrinológia témában

Tisztelt kérdező!

Ritkán lehet endokrinológiai probléma is a háttérben, de akkor rendszerint szoptatási képtelenség és nagy fogyás is észlelhető. ha a panaszai fokozódnak, javaslom szakember felkeresését.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. február 29., 17:10; Megválaszolva: 2012. március 02., 16:39
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint