• étkezés pajzsmirigy betegséggel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértő! Jódozott sőt nem fogyaszthatok (Hashimoto thyreoiditis a betegségem). Az volna a kérdésem, hogy ezek szerint a készen, félkészen kapható élelmiszereket sem fogyaszthatom, mivel nem tudható, hogy jódozott sóval készült-e, vagy sem? Ez az élelmiszerek kb. 80 %-a. Pl.pékárut nem vehetek, vagy éppen egy töltött káposztát nem készíthetek, stb. stb., mert nem tudható, hogy milyen sóval készült? Válaszát megköszönve, tisztelettel:Erika

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ennyire azért nem tragikus a helyzet. A jódozott só nagyon kevés jodidodot tartalmaz, így az azzal készült ételek az ön egészségére nem károsak. Csak a direkt jódbeviteltől- jódtabletta, jódos ásványvíz- nem javasolt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. február 27., 20:13; Megválaszolva: 2012. február 28., 19:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: