Pajzsmirigy alul működés tüntei

Tisztelt Doktornő! 26éves lány vagyok. Idén január elején háziorvosi vérvizsgálatból kiderült, hogy a TSH szintem 7, 17.Ezen kívül még a következő értékekben voltak eltérések (Triglicerid 2, 69 ; GGT 37;Trombocita 374)Endokrinológusnál jártam, Ő semmiféle más vizsgálat nélkül felírt 25mg gyógyszert, és háziorvoshoz irányított vissza, hogy 3 hónap múlva kontroll TSH vérvizsgálat, illetve a gyógyszer adagomat is ő módosíthatja. Családunkban apai ágon, mint pajzsmirigy probléma, mint immunológiai probléma (Apukám Sjögren szindrómás) megtalálható. Február elején immunológiai vérvizsgálaton kiderült, hogy Sjögren szindrómám nincs, de aggasztanak a következő értékek ami a vérvizsgálat alapján eltérnek normális értékektől:LDH 232, CRP 5, 6 ; Vvr süllyedés 31; Prolaktin 34, 2; Kortizol 36, 30. Ezek mire utalhatnak? Immunológus doktornő megnézette az Anti-TPO(11, 44) a T3 (3, 42) és a T4 (1, 17) értékeket is, ezek a normál értékeken belül voltak. Panaszaim sajnos vannak, nem tudom, hogy ezeket mind a pajzsmirigynek tudhatom be vagy más probléma is lehetséges. Tüneteim: hízás, ( 15kg pár éven belül, az utóbbi 8 fél-1év alatt), izületi fájdalom, migrénes fejfájás, hőhullámok, gyengeség érzet, fáradság, aknék a háton (1évig szedtem dianille tablettát amitől elmúlt, endokrinológus javaslatára januárban abbahagytam a gyógyszer szedését), hányinger érzet ok nélkül (amit édes ételekkel tudok csak csillapítani), szédülés. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel:Rita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Ilyen kis TSH eltérén nem okozza a tüneteit, ráadásul már kezelést is kap. Ennek a fogyásban kell segítenie. A laboreltérései nagyon enyhék. A kortizol szintre nem írt mértékegységet, így ezt nem tudom értékelni. A triglicerid egy vérzsír, ennek csökkentése a testsúlycsökkentő és zsírszegény diéta alkalmas. A cukros ételek iránti vágya is lehet a túlsúlyától. Így azt javaslom, hogy egy kiegyensúlyozott, napi 1200 kCal tartalmú étrendet tartson be, és fokozza a testmozgását. Ennél jobb tanácsot így látatlanban nem tudok adni, ha mégis panaszos marad, keresse fel az endokrinológusát.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 23., 08:46; Megválaszolva: 2012. február 28., 19:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy