Pajzsmirigy

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 2004-ben diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy rendellenességet (pajzsmirigy túltengés) UH kimutatott 2 göböt a bal lebenyben (10, 12 mm). Szedtem gyógyszert, mert a laborleleteim is rosszak voltak. A problémám akkor megszűnt, de minden évben visszamentem ellenőrzésre. A legutóbbi vizsgálatnál kiderült, hogy az egyik göb növekedésnek indult (18 mm), a laborleleteim jók. Izotópos vizsgálaton voltam, melynek eredményét mellékelem. Szeretném tudni, mit mutat az izotóp felvétel, ugyanis nem tudom mikor kapok az endokrinológiára időpontot. Úgy tudom, az üres terület (fehér) hideg göbre utal. Akkor a 2004-es leletemhez képest ez a meleg, vagy forró göb (akkor az volt) átalakult hideg göbbé? Válaszát előre is köszönöm szépen! Üdv. Egy aggódó nő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! A mellékelt képen a bal lebenyében forró göb látszik. Mindenképpen javaslom az endokrinológiai szakrendelésen való mihamarabbi vizsgálatát.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. február 16., 12:53; Megválaszolva: 2012. február 17., 14:26
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy