• Pajzsmirigy cysta gyógyitása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr. Sólymosi Tamás Főorvos úr! Az Ön vizsgálata alapján 2006 évben Jászberényben végzett vizsgálata alapján bizonyosodott be a krónikusan gyulladt pajzsmirigy/ citológiai minta vétel alapján, édesanyámtól örökölve kaptam meg/ mely alulműködésre hajlamos., az ÖN lelete alapján. Az itteni szakorvosom Euthyrox 0.25 mg-os gyógyszert irt ki és rendszeres ellenőrzést. Különbőző tüneteim-, meghiztam, erőssen izzadok, fáradékony vagyok, körmeim letöredeznek -vagyis vegyes működési tüneteket ad.Ritkán vagyok tünetmentes. A Mai napi ultrahang vizsgálat megállapitotta, hogy a jobb oldali lebenyen 3 mm, a baloldaliban 2 mm-s cysta látható. Ez eddig nem volt! Nagyon hosszú várakozási idővel jutok- még a magánrendelésére is- a szakorvosomhoz. Ezért fordulok kérdésemmel ÖNHÖZ.! Kérném tájékoztatását,? a megjelent cysták okozhatják- e a rosszabb közérzetemet, illetve, van-e teendő a jobb közérzet érdekében, lehet-e zavaró tényező a cysták megjelenése a pajzsmirigy rossz irányú működéséhez,?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! A krónikus pajzsmirigy gyulladás (feltételezem Hashimoto thyreoiditis) okozhat ilyen elváltozást a pajzsmirigyben, a cysták mérete nem jelentős, ez nem okoz tüneteket, de elképzelhető, hogy az Euthyrox adagja nem elegendő, emiatt érdemes vérvételre ismételten jelentkeznie. Az alapján megállapítható, hogy kell-e a kezelésen változtatni.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 13., 22:35; Megválaszolva: 2012. február 14., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: