• Gyeremek hormon kezelés növekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nekem olyan kérdésem lenne hogy, van egy 4 éves kisfiam aki 95cm és 13500gr volt. A gyerekorvosunk elakarja küldeni hormon kezelésre. A fiam 47 cm-rel született.3évesen 88cm er volt. A családban előfordult hogy majd 1014-éves kor fele nyulnak meg. Az én részemről a családomban aférjem részéről is volt. Azonkivül okos értelmes kisfiú. Csak nagyon aggodok mert egyetlen gyermekem.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a növekedés témában

        Kedves Kérdező! Valószínű félreértette a gyermekorvosa javaslatát, mivel ő nem javasolhat növekedési hormon adást, de a kivizsgálást mindenképpen javasolhatja. Azt mondanám, hogy egy speciális vizsgálat (gyermekendokrin kivizsgálás), súly, hossz mérés és esetleg vérvétel, még senkinek nem ártott, és meg tudja mutatni, hogy van-e esetleg olyan eltérés a kisfiánál, ami kóros és kezelni kell. Én mindenképpen azt javasolnám, hogy menjenek el a kivizságálásra.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. január 24., 09:19; Megválaszolva: 2012. január 25., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: