• Alacsony prolactin és mellbinbó váladékozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor Úr/Nő! 25 éves nő vagyok, gyermekem nincs. 5 évig szedtem fogamzásgátló tablettát (Yadine), Melyet 2, 5 hónapja hagytam abba orvosi utasításra. Mellbimbó váladékozással, migrénes fejfájással valamint vérzészavarokkal (köztes vérzés, rövid menzesz) fordultam orvoshoz és akkor azt mondta a doktor úr, hogy a fogamzásgátló tablettát hagyjam abba és a 2. gyógyszermentes vérzésemnél csinál hormonvizsgálatot. Ez meg is történt. Tegnap érdeklődtem az eredményem után és az asszisztens hölgy mondta, hogy a prolactinom normál érték alatt van. Időpontot csak jövőhét szerdára kaptam. Egy kicsit ideges vagyok, mivel a doktor úr arra gondolt, hogy magas lesz a prolactinom és ebből erednek a tüneteim. Ennek az ellenkezőjét mutatja a véreredmény. Nem tudom, hogy fontos-e de a vértvétel a vérzésem 2. napján reggel 9kor történt. Most aggaszt, hogy vajon most milyen vizsgálatok várnak rám, vajon miért váladékozhat mind a két mellbimbóm? Mostanában tapasztaltam, hogy időnként be is dagad a mellbimbóm és viszketni is szokott. Hozzá tartozik, hogy születésem óta befelé fordult a mellbimbóm. Kérem segítsen, hogy mi lehet a váladékozás oka. Nem tudom, hogy fontos információ-e, de 1, 5 hónapja Betaloc-ot szedek magas pulzusra. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Krisztina

        Dr. Pétervári László válasza a prolaktin témában

        A vérvizsgálat eredménye fontos a panasz okának kivizsgálásában. A prolaktinon kívül más hormonok is meghatározóak. Ha normális értékeket kapnak, akkor a ciklus 21-23.napján tanácsos a prolaktin és progeszteron hormonok vizsgálata.a további teendők ettől függnek.


        Kérdés: 2012. január 24., 07:38; Megválaszolva: 2012. január 26., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Szeretnék segítséget kérni, hogy mi okozhatja az elhízásomat és a magas vérnyomásomat. Nagyon szeretnék lefogyni, de nem tudok bármennyire is mozgok, edzek , szerintem nem eszem sokat, de napról napra csak hízok,...
        Jó napot kívánok! Lelet elemzést szeretnék kérni illetve mit és hogyan a továbbiakban? Válaszát előre is köszönöm!!! http://kepkezelo.com/images/lriob0fqzjvh8mkqtnbm.jpeg http://kepkezelo.com/images/9je3vab3uoufzdupv6bu.jpeg...
        3 éve egy labor eredményem magas K szintje miatt (5,9 )ajånlotta a HO nefrológus megkeresèsét.A nefrológus endokrinológushoz küldõtt.Újabb laborok alacsony aldoszterin szintet mutattak 0,97. Azóta Astonint szedek,kezdtem napi fél tablettaval,...
        Tisztelt Orvosok! Évek óta (min 8) erős hajhullással küzdöm, hol enyhül, hol erősödik. Mára már harmad annyi hajam maradt mint előtte. Naponta marékszám szedem össze a hajam, mindenhonnan. Emellett az utóbbi időkben fokozott szőrnövekedés...