• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dokktorúr/Doktornő Egy éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alul működést. Magánklinikára mentem és azóta járok is annak reményében hogy gyorsabb és jobb ellátást kapok, de sajnálattal vettem észtre hogy 3 havonta amikor járok a vérvételre még nem volt olyan hogy az értékem helyes lett volna. A TSH-m már jó vagyis határérték végén van, de a T4-em nagyon rossz és nem értem miért. Félek minél jobban emelik a gyógyszeradagomat idővel annál több kell mert a pajzsmirigy nem termel majd elég hormont (mint a doppingszerek esetében) ez lehetséges? Hogy lehet hogy az egy év alatt nem sikerült még beállítani a a gyógyszeremet? Ez lehet az orvos hibája? Most ismét jöttek a hízós tünetek pedig mozgok és dietetikus által előírt diéta szerint élek, ön szerint mitévő legyek mert nálam ez folyamatos stresszt jelent.:( Már egy és egy negyed szemet kell szednem nagyon meg vagyok ijedve hogy ez csak rosszabb lesz! Esetleg lehetséges hogy daganat van az agyamban és ettől nem javul a helyzetem? Mi lehet az oka hogy az egy év alatt nem sikerült meggyógyítani? Válaszokat előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Az ön betegségére jellemző, hogy a helyes gyógyszeradagot a laboreredmények függvényében állítják be. Ennél a betegségnél a gyógyszer a kiesett hormontermelés pótlására szolgál. A pazsmirigy nem megfelelő hormontermelése a betegségének a következménye, romolhat is, de a romlást nem a gyógyszer okozza. A gyógyszerre szüksége van, mert a tönkrement, így hormontermelő funkciójukat ellátni nem tudó pajzsmirigysejtek nem tudnak a szervezete számára elegendő hormont termelni. Ezt visszük be kívülről a tabletta segítségével.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. január 22., 23:13; Megválaszolva: 2012. január 24., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: