• endokrinológus-igen vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésem a következő lenne: Eredetileg hajhullás miatt fordultam orvoshoz, közben kiderült, hogy a prolaktin szintem a megengedett négyszerese. 1, 5 éve diagnosztizálták nálam a hipofízis mikroadenómát (3-4mm) 2szer voltam MR-en a mérete nem változott. Semmiféle tünettel nem jelentkezik nálam a betegség. Bromocriptint szedek, napi felet, ez a vérvételek alapján lett beállítva. Mivel időszerű a következő MR, előtte a nőgyógyászom elküldött vérvételre, ahol a prolaktinszintem jó lett, viszont a korizolom nem. 913 nmol/l (140-640között kellene lennie), továbbá a nátriumom is alacsonyabb egy kicsit a megengedettnél 134mmol/l. Mit jelenthet a kortizol túltermelése nálam? Eléggé megijedtem.. Lehetséges, hogy a hipofízisem mellett még a mellékvesémmel is gond lehet? Érdemes endokrinológushoz fordulnom? mert elég nehezen lehet találni a környéken jó szakembert. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a endokrinológia témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen érdemes személyesen endokrinológushoz fordulnia, de semmiképpen nem érdemes egy adatból messzemenő konzekvenciákat levonni, főleg úgy nem, hogy a kortizol szintnek napszaki ingadozása miatt nem mindegy, mikor történt a vérvétel.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 19., 13:40; Megválaszolva: 2012. január 20., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: