• Okozhatta e a pajszmirigyben talált képlet anyukám szívpanaszait és a folyadékot a szívben? Mit

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Anyukámnak erős szívtáji fájdalma volt, egyszer, ami kb, 10 perc múlva szűnt meg. Közben levegővétel nehéz volt. Ez 1, 5 hónapja volt. Több éve egyéb szívpanaszai, szívtáji nyilallások, megterhelést, lépcsőzést nehezen bírja, szabálytalan szívritmus. Kardiológián ultrahanggal megállapították a szívburokban 2 mm-es pericardiális folyadék van. A kardiológus egy korábbi vérképet megvizsgálva arra jutott, hogy magas az anti-Thyroglobulin 13, 57 IU/ml. Ebből pajzsmirigyre gyanakodott és ilyen vizsgálatra küldte. Ott pajzsmirigy ultrahangon a bal lebeny kp. harmadában 6 mm-es echoszegény képletet találtak. Ez mi lehet? Daganat is lehet? Endocrinológiai szakrendelésre küldik, de csak 3 hónap múlva, addig lehet e várni? Nem lesz e baj? Mit lehet tenni?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tiszteltt kérdező! Az édesanyja pajzsmirigy leleteiben látott eltérések enyhék, sürgető dolog jelenleg nincsen. Az endokrinológiai vizsgálat mindenképpen indokolt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. január 16., 14:50; Megválaszolva: 2012. január 18., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: