• Hashimoto és jód

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt, 22éves vagyok, 9éves koromban pajzsmirigy alulmüködést diagnosztizáltak, majd 2009-ben Hashimoto syndrom -át. Sajnos nagyon rossz az állapotom. Találtam egy étrend kiegészítőt amelyben minden olyan vitamin és ásványi anyag megvan amelyet az én állapotomban is fontos lenne szedni, viszont tartalmaz 150mikrogramm jódot. És úgytudom ez Hashimotonál nem javallott. Érdekelne a véleménye,mit gondol erről.Talán napi egy tabletta még nem kozna gondot? Egyébként hormonpótlásként 150mikrogramm levotiroksint szedek, az Antitestek 780-1000 körül vannak, a TSH pedig 7-10 körül. Elöre is köszönöm!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a Hashimoto-thyreoiditis, jódpótlás témában

        Kedves Kérdező! A jód ront a Hashimoto thyreoiditisen, de a magasabb sSTHS miatt mindenképpen indokolt az L-Thyroxin emelése. Ezt mindenképpen beszélje meg kezelőorvosával.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 12., 13:08; Megválaszolva: 2011. december 13., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés