• Emésztés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszt.D.r. nő! Emésztéssel kapcsolatos dolgot szeretnék kérdezni öntől.Sajnos vagyok úgy hogy 3-4 napig nem tudok nagy dolgot végezni a WC-n.3. nap után már fáj a hasam és olyankor alkalmazom guttalax cseppet.Úgy érzem kicsit lassú az anyagcserém,vagy összefügg ez bármilyen pajzsmirigy problémával?Meddig alkalmazhatom rendszeresen a cseppeket,mert ez igen kellemetlen?Rendszeresen eszem és sportolok is.Talán keveset iszom,és a fejem is szinte mindennap fáj.Köszönettel Katalin

        Dr. Csuth Ágnes válasza a székrekedés témában

        Kedves Katalin! A folyadékfogyasztást lehetne még forszírozni, illetve sok rostot, pl. élelmi rostot illetve probiotikumot fogyasztani. A hashajtó átmeneti alkalmazása nem okoz gondot, tartósan nem javasolt.Tartósan alkalmazhat viszont székletlazításra laktulózt, ha az életmódtanácsok nem eredményeznek sikert.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 19., 19:31; Megválaszolva: 2011. október 20., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: