Véres, fájdalmas széklet

Tisztelt Plósz Doktor! 2 éve gyakran fáj a hasam egészen alul jobb oldalon, mintha petefészeknél lenne. Emiatt tavaly több orvosi vizsgálaton (nőgyógy, sebészet, gasztroent, proktológia) voltam, végül vastagbéltükrözésen is. A leleteim mindenhol negatívak voltak. Colonoscopia::...videocolonoscopot akadálytalanul vezetjük a coecumba, ahol norm.viszonyokat látunkABauhin billentyű megnyílt, terminalis ileum ép.Biopsia történt. A c.ascendens, flex.hepatica, c.trasv, flex lienalis és c.desc.sygma, rectum eltérés nélkül, vérzésre utaló jel nem látható, az analsi regioban kis, békés belső nodusok.Szövettan:He festés után lényegi kórós eltérés nem mutatható vékonybél nyálkahártya részletek láthatók.Diagnoz:histlogice sine morbo. Hasfájásom továbbra sem múlt el, de ez van. Amúgy székrekedéses voltam mindig, most 6 hete szültem meg 2.gyermekem(császár), és most 2 hete nagyon kemény székletem volt, fájt is közben és véres (élénk piros) volt kissé. Sok rostot, zabpelyhet, gyümölcsöt eszem, sokat iszom, de 2 hete alig tudok wc-zni, már félek a gondolattól is, hogy megint nagyon fog fájni és vérezni. Ma megint kemény bogyókat pici piros vérrel sikerült csak produkálnom. Nagyon megijedtem a vértől, most menjek el megint vastagbéltükrözésre? Nagyon aggódom. Segítségét előre is köszönöm Üdvözlettel B.Brigi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

Nincs szükség ismételt tükrözésre. A székletet mindenképp lágyítani kell, mert panaszát valószínűleg a végbél-nyálkahártya berepedése okozza. Javasolt a bő folyadék- és rostbevitel, a rendszeres intenzív testmozgás, emelett Laevolac szirup használata 2-3x1 evőkanállal. Helyileg a Rectogesic kenőcs alkalmazása segíthet.

Kérdés: 2011. október 17., 15:51; Megválaszolva: 2011. október 18., 10:18
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...