Véres, fájdalmas széklet

Tisztelt Plósz Doktor! 2 éve gyakran fáj a hasam egészen alul jobb oldalon, mintha petefészeknél lenne. Emiatt tavaly több orvosi vizsgálaton (nőgyógy, sebészet, gasztroent, proktológia) voltam, végül vastagbéltükrözésen is. A leleteim mindenhol negatívak voltak. Colonoscopia::...videocolonoscopot akadálytalanul vezetjük a coecumba, ahol norm.viszonyokat látunkABauhin billentyű megnyílt, terminalis ileum ép.Biopsia történt. A c.ascendens, flex.hepatica, c.trasv, flex lienalis és c.desc.sygma, rectum eltérés nélkül, vérzésre utaló jel nem látható, az analsi regioban kis, békés belső nodusok.Szövettan: He festés után lényegi kórós eltérés nem mutatható vékonybél nyálkahártya részletek láthatók.Diagnoz: histlogice sine morbo. Hasfájásom továbbra sem múlt el, de ez van. Amúgy székrekedéses voltam mindig, most 6 hete szültem meg 2.gyermekem (császár) , és most 2 hete nagyon kemény székletem volt, fájt is közben és véres (élénk piros) volt kissé. Sok rostot, zabpelyhet, gyümölcsöt eszem, sokat iszom, de 2 hete alig tudok wc-zni, már félek a gondolattól is, hogy megint nagyon fog fájni és vérezni. Ma megint kemény bogyókat pici piros vérrel sikerült csak produkálnom. Nagyon megijedtem a vértől, most menjek el megint vastagbéltükrözésre? Nagyon aggódom. Segítségét előre is köszönöm Üdvözlettel B.Brigi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza véres széklet témában

Nincs szükség ismételt tükrözésre. A székletet mindenképp lágyítani kell, mert panaszát valószínűleg a végbél-nyálkahártya berepedése okozza. Javasolt a bő folyadék- és rostbevitel, a rendszeres intenzív testmozgás, emelett Laevolac szirup használata 2-3x1 evőkanállal. Helyileg a Rectogesic kenőcs alkalmazása segíthet.

Kérdés: 2011. október 17., 15:51; Megválaszolva: 2011. október 18., 10:18
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Friss vérkép, néha véres széklet
Tisztelt Doktor Úr! A korábban adott kérdésére adott válasz okán, miszerint a néha vére székletet ki kell vizsgáltatni ebben az életkorban...
Néha véres széklet
Tisztelt Doktor Úr! Egy bő éve tettem fel Önnek egy kérdést hasonló tünetekkel. 24 éves nem dohányzó enyhén túlsúlyos, viszonylag stresszes...
Ibs? Valóban
Üdvözlöm! Először is köszönöm válaszát. Pontosan tudom hogy véres nyák volt hiszen minden nap nézem a székletem.De nagyon csekély mennyiségben...
Verés széklet
Azt szeretném kérdezni hogy mitől véres a székletem!
Verés széklet
Azt szeretném megkérdezni hogy mitől véres a székletem!