• Hasnyálmirigy - Ugye nem feltétlen nagy a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Anyukámnál a mai napon a laborvizsgálat megemelkedett alfa amiláz 159, lipáz 156, anti streptolysin titer 305. Fehér, vörösvérsejt normál értékűek, és mással sincs probléma a leletek közt. Elküldték hasi ultrahangra, ami csak pénteken lesz. Szeretném megtudni, milyen betegségre lehet ebből következtetni, azt mondta a házi orvos, hogy hasnyálmirigy enzimekkel van összefüggésben. Ugye nem feltétlen nagy a baj? Várom mielőbbi válaszát, nagyon aggódom. Üdvözlettel, és köszönettel,

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasnyálmirigy témában

        Kedves Kérdező! A legvalószínűbb ok a hasnyálmirigy gyulladás, ha hasi fájdalom nincs, enyhe lefolyás valószínű. Persze a hasi Uh, valamint a laborleletek követése elengedhetetlen, valamint az előzmények ismerete is fontos lenne.


        Kérdés: 2011. október 10., 19:12; Megválaszolva: 2011. október 11., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: