Hasmenés

Tisztelt Doktor No/Ur! Ket hete kezdodott a panaszom, egy eleg furcsa hasmenessel, ami nem a szo hagyomanyos ertelmeben hasmenes.Ugy erzem hogy azonnal mennem kell a wc-re, de csak egy nagyon keves barna viz, es nyalka urul kb 2szer a nap folyaman.Ez 1-2 napig tart, aztan ugy tunik mintha javulna, 3-4napig csak enyhe ingert erzek, aztan kezdodik elolrol.Szekletem rendesen van naponta vagy masnaponta, szekrekedesem nincs, de nyakos, ez nem szunik meg azon a 3-4 viszonylag panaszmentes napon sem.Egy het kulonbseggel adtam le 2 szekletmintat, de nem mutatott ki semmilyen korokozot. A ferjemnek es a kisfiamnak semmi baja, tehat nem fertozes. A colitis ulcerosanak mas tuneteit nem tapasztalom, etellel itallal nem talalok osszefuggest. A haziorvosom szerint colonoscopia egyenlore nem szukseges, kulonben is, ha nincs ver a szekletemben, akkor csak 6-12honap mulva kapok ra idopontot. (Ausztraliaban elek) Eloszor nem foglalkoztam vele, gondoltam par nap es elmulik, de most mar elegge idegesit.On szerint mi lehet ez? Milyen vizsgalatot lehetne csinalni, vagy esetleg van-e valami javaslata, amitol ez elmulik? Valaszat elore is koszonom! Alma

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Nagy valószínűséggel a bélflóra károsodása állhat panaszai hátterében, így első körben pre- és probiotikum kúraszerű fogyasztását valamint, a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezések bevezetését javasolnám.

Kérdés: 2011. október 06., 05:45; Megválaszolva: 2011. október 07., 13:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett