• Gyomorbiopsia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Colonoscopián voltam 2011.09.16-án. Klinikai adatok: Polyposis recti, Polypectomia facta, Colon jóindulatú daganata. 4x3x2 mm-es szürkés-sárga képlet. Diagnózis, vélemény: Arteficialis károsodás jeleit mutató píperplasiogen vastagbél poypus szöveti képe. Megjegyzés: Az eltávolítás épségére vonatkozóan állástfoglalni nem lehet. Mikroszkópos leírás: Mikroszkópos vizsgálattal poyposus vastagbél nyálkahártya részletben többmagsoros hengerhámmal bélelt, mirigyjáratokat tartalmazó szövetlemez azonosítható. A stromaban lymphocítas, eosinophil granulocítas beszűrődés mutatkozik. A críptakat bélelő hengerhámsejtek között nagymennyiségben kehelysejtek láthatóak, a cryptakfeszíne fogazottá vált, amennyire megítélhető a cryptak a muscularis mucosae felett helyezkednek el. Szeretném tudni hogy konkrétan mit takar a fent leírtak. Ez év október 13-án kontrollra kell visszamennem.

        Dr. Plósz János válasza a gyomorbiopszia témában

        A leírás azt jelenti, hogy a polyp nem adenomatózus jellegű, aggodalomra okot nem ad, nem rejt magában rosszindulatúságra való hajlamot, kialakulása inkább gyulladásos folyamat következménye.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. szeptember 28., 15:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: