• Irribitális bélszindroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktor nő! iribitális bélszindromám van, ami puffadásal, és bél görcsel szokot jelentkezni. fájdalom esetén buscopan 20mg-os gyogyszert javasolt a doktornő. más gyogyszert nem kaptam a betegségemre, nem tudom, hogy ez igy jó vagy sem? azt kérdezném, hogy ez a betegség gyogyitható? vagy csak kezelhető? esetleg sulyos, halálos betegségről van e-szó? válaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Kedves Kérdező! Az IBS kezelésében nagyon fontos a stressz csökkentése és a helyes étrend. Javaslom, hogy vezessen étrendi-tüneti naplót, ebből kiderül, hogy mely ételek okoznak panaszt. A Buscopan jó választás, ha esetleg így is panaszos, próbáljon meg Dicetelt szedni. A stresszt is csökkkentése. A betegség kezelhető, fontos benne a pszichés tényezők megfelelő kezelése, nincs szó halálos betegségről.


        Kérdés: 2011. szeptember 26., 13:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: