• Súlyos?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nekem már fél éve problémám van, lehetőleg aranyérrel wc-zés közben nagyon viszket és fáj már mára el viselhetetlen volt a fájdalom ha egy nap többször kel menni wc-re akkor nagyon rossz és fájdalmas már észleltem hogy kicsit véres volt a wc papír. Mitévő legyek? Nem merek orvoshoz fordulni nagyon szégyelem, meg nem is tudom hova kell menni háziorvoshoz? és az ad valami gyógyszert? sebészet? vagy protokológia? Hogyan működik egy ilyen vizsgálat? Fájdalmas? Sperti kenőcsel kenem a fájdalmat enyhíti de a viszketést nem.Iritálja a fehétnemü is. Talán okozhatja az elevit vitamin? Komoly elváltozást nem észleltem:nem véres a széklet, sak kicsi csomok vannak. Kizárható a daganat? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépésben minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le, kerülje a helyi irritációt. Fogyasszon bőven folyadékot és alkalmazzon székletlazítós valamint probiotikus kúrát. A helyi kezelést folytassa tovább. Mozogjon minden nap legalább fél órát és ne egyen fűszeres ételeket. Amennyiben panaszai nem javulnak első lépésben keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. szeptember 23., 20:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: