• Probiotikumok a piacon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Az utóbbi időkben rengeteg féle probiotikum jelent meg a gyógyszertárakban. A tv-ben nap mint nap más nevű probiotikumot látni. Én magam eddig csak a Normaflore-t ismertem és alkalmaztam. Arra lennék kíváncsi hogy hogyan választhatok közülük, mind ugyan olyan jó, vagy csak a gyógyszergyártók most éppen ebből akarnak meggazdagodni? Jól teszem, ha maradok a Normaflore-nál, vagy váltsak másikra? Várom a válaszát! Köszönöm! B. E,

        Dr. Plósz János válasza a probiotikum témában

        Sajnos elég diverz a kínálat a piacon, sajnos összehasonlító vizsgálatok nincsenek, így csak az egyéni illetve kollegiális tapasztalatokat tudjuk megosztani. Ez alapján nagy különbségek vannak az egyes készítmények hatásossága között. Nagyon fontos a baktériumtörzsek száma (minél több, annál jobb), az egyes törzsek elemszáma, a kiszerelés tartóssága, illetve, hogy tartalmaz-e prebiotikus komponenst a készítmény.


        Kérdés: 2011. szeptember 14., 18:36; Megválaszolva: 2011. október 12., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr.kedden voltam háziorvosnál aki gyomor gyulladást állapított meg.tünetem szombaton kezdődött.ettem egy gyorséttermi szendvicset utána kis munka majd egy meggyes sört akartam meginni de savanyú ízt éreztem a sör...