• További teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Önöket! Többször írtam már önöknek és nagyon hasznos információkat kaptam, amit ezúton is köszönök.Előzmény:Jó napot! Elnézést a sok kérdésért, az orvosomtól már nem igazán merek kérdezni, mert teljesen hülyének néz....pedig mindent elmondhatna, akár 2x is, de nem..... előzmény:Üdv! Írtam már önöknek több levelet is, mindig kaptam választ, ezúton is nagyon köszönöm! Ismét lenne egy kérdésem, ahogy javasolták, több rostot fogyasztok, próbálok minden nap mozogni. Ahogy mondták, vastagbél funkcionális zavara még most is meg van, van amikor a tünetek(véres, nyálkás széklet) visszajönnek, de van amikor nyomuk sincs.Illetve végbélberepedés vagy aranyér is lehet, posterizan kenőcsöt használok és most el kezdtem szedni a detralexet, miután a tünetek megint meg jelentek.és 2 szem detralex után már el is múltak, semmi tünet. Most ez mit jelent? azt gondolom hogy nem kell komoly bajra gondolni, mert 1 hete vért is vettek, minden rendben volt, májfunkció emelkedésem is volt télen, de már normál értéket mutatott, szóval tényleg minden jó.Ha jól tudom a detralex érfal erősítő, akkor csak aranyér vagy végbélberepedés okozza ezt a nyálkás véres székletet? Köszönöm a választ előre is! ui:proktológusnál is voltunk, ő is ezt javasolta, hogy szedjem a detralexet, ha nem szűnik a vérzés, akkor menjek vissza." Kaptam is választ, amit nagyon köszönök! A héten voltam proktológiai vizsgálaton, és érdekes módon semmit sem talált, enyhe vénatágulaton kívül, a nyálkahártyám is teljesen szép, aktív vérzésre utaló jel nincs....fölirt Mucofalk port, azt kell szednem, a detralexet pedig el kell hagynom, a leavolacot is. Mellette szedem a vasgyógyszert, mert vérvétel mutatta hogy kevés a vasam.Van aki aztmondja hogy colitis ulcerosám van vagy crohn betegségem, mert vashiánnyal és bélpanaszokkal jár.....de a colitisnek és a crohn betegségnek hasmenés a legfőbb tünete ha jól tudom.Ezért is gondolom hogy ez kizárt. A széklettenyésztés is kimutatta volna, mert vmilyen összefüggésben áll a clostridium difficile-vel, vagy rosszul tudom? Önök szerint lehet colitis ulcerosa vagy crohn betegségem? ja és véres székletem 3 napja volt utoljára, de posterizan kenőcs és a detralex rendbe hozhatta szerintem.vagy fentről jöhet a véres nyálka?? Vagy a funkcionális zavarnak ilyen tünetei is lehetnek, mert biztos hogy emésztési zavar, mert majdnem mindig úgy érzem magam, mint aki elrontotta volna a hasát, fehér lepedékes a nyelvem.Előre is várom a válaszukat! Üdv.Bence" 2 doboz mucofalk port beszedtem, proktológus javaslatára, ezidő alatt semmi tünet nem volt, kicsit fájt a hasam de minden rendben volt.Nagyon jól éreztem magam.elfogyott a por és sajnos nem gondoskodtam a székletlazításról, azthittem minden rendben lesz, máris kemény székletem lett, rá 2 napra fájdalom a végbélnél, és már volt is véres-nyálkás széklet. Még néha az is fájdalmas, ha a posterizan krémet használom és mélyebbre nyúlok.Proktológus fölhívtük, aztmondta hogy látszódott a vizsgálatkor a berepedés helye, be volt gyógyulva, de elég vékony volt a fala, és vékonyak voltak az erek.Ismét berepedés a gond.Váladékozik folyamatosan, vizes-nyálkás rózsaszínes vérrel.Detralexet szedem, posterizan krémmel kenem, ülőfürdő, kamillás fürdő.Van amikor kellemes a krém után, de van hogy fáj, viszket.Önök mit javasolnak, folytassak egy mucofalkos kúrát vagy a laevolakot folytassam? Detralexre hol múlik, hol nem.Előre is köszönöm.Bence

        Dr. Boros Miklós válasza a bélrendszer témában

        Tisztelt Kérdező! A gyulladás bélbetegséget vastagbéltükrözéssel lehet kizárni. A tünetek sokkal inkább funkcionális problémára utalnak, főleg, hogy megfelelő kezelés mellett panaszmentes volt. Vezessen étkezési naplót és ideje átalakítani étkezését, életmódját, folyadékfogyasztási szokásait. A funkcionális zavarok hátterében gyakran a stressz szerepel, így ennek kezelési is elengedhetetlen. Alkalmazzon probiotikus kúrát, szedheti a mucofalkot is vagy a székletlazítót. A lényeg, hogy ne ezen készítményektől függjön a normális bélműködés. Tartós panasz esetén keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        Kérdés: 2011. augusztus 22., 12:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr! Gyomor panaszaim miatt csináltattam egy 46 tételes ételintolerancia vizsgálatot. Segítséget szeretnék kérni az eredményének értelmezéséhez. Az eredmény szerint enyhén pozitív: búza, kukorica, glutén, tehéntej, teljes...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció