• Mi állhat a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 28 éves férfi vagyok, általánosságban elmondható, hogy egészségesen élek de évek óta van egy nagyon kellemetlen problémám, ami megakadályozza azt, hogy teljes életet éljek. A probléma fő és egyben legkellemetlenebb tünete a végbéltájéki viszkető, szúró, esetenként égető érzés, ami tisztálkodás után enyhül de hamar visszatér és csak az orvosok által felírt kenőcsök segítségével tudok elaludni, ám hajnalban már újra a viszketés ébreszt. Két orvosnál is voltam a problémával, aranyerem nincsen, sem pedig tályogom, legalábbis az elmondásuk szerint. Azt tanácsolták, hogy hordjak szellősebb alsóneműt de mondanom sem kell, hogy ez amolyan "nesze semmi fogd meg jól" jellegű megoldás a számomra. Talán egyfajta nemi betegség lehet ez, nem tudom de az biztos, hogy már életkedvem sincs ezek miatt a tünetek miatt. Kérem segítsen! köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a végbéltáji viszketés témában

        Kedves Kérdező! Féregfertőzés irányába volt-e vizsgálva? Ha eddig nem, akkor javaslom, hogy e célból forduljon proktológushoz vagy gasztroenterológushoz. Az illatosított WC papírokat ne használja, székelés után parafinnal kenje be a végbélnyílás környékét.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 15:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: