• Milyen orvoshoz forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves István! Kérem, írja le, hogy milyen vizsgálatok történtek, mert a levelében erre nem tért ki részletesen. Gyomortükrözés például volt? Tisztelt Doktornő! Volt gyomortükrözés is, de hogy teljes legyen a történetem: Ezomeprazolt(2x40mg) és motiliumot szedek. Az elmúlt évebn eléggé depressziós voltam és ezt alkohollal próbáltam meg csillapítani. 3 hónapja, mióta ezek a tünetek elkezdődtek már nem iszom sokat, másfél hónapja semmit. De nem olyan rég volt egy esküvő, ahol megint ittam egy kicsit, és megint elkezdődtek a tünetek. Ilyenkor, ha nem iszok egy hétig nagyjából, akkor elmúlnak a tüneteim. Salvus víz kúrát is csináltam. Kérdésem továbbra is fennáll: Milyen orvoshoz forduljak, illetve mi lehet a bajom? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Pintér István

        Dr. Csuth Ágnes válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves István! Funkcionális emésztési problémáról is lehet szó, és azt tudni kell, hogy az emésztőszervrendszer nagyon érzékeny a lelki dolgokra, a stressz, a depresszió nagyon nagy hatással van a hasi panaszokra. Én javaslom, hogy Iberogast cseppeket szedjen, illetve az étkezések ne legyen megterhelőek, egyszerre keveset egyen, és naponta ötször étkezzen. A stressz kezelésére légzőgyakorlatok lesznek javasoltak, illetve enyhe nyugtató hatású citromfű tea. Valószínűleg nincs nagy gond, ha ezek a tanácsok nem válnak be, akkor gasztroenterológiai kontroll, illetve pszichiátriai vizsgálat szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 12., 03:45; Megválaszolva: 2011. július 12., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: