• Lisztérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 1987-ben diagnosztizálták nálam a lisztérzékenységet, és a mai napig tartom a diéát. 2005-ben voltam utoljára kontroll vizsgálaton, amikor is a t-transzglut.IgA értéke 9 volt. 6 (tünetmentes) év elteltével ismét elmentem szűrővizsgálatra, aminek az eredményét ma vettem kézhez. Teljes vérképet kértem, ahol minden érték normális, viszont a t-transzglut.IgA most 47-t mutat. Az orvosom szerint nincs baj. A diétát tartom, panaszaim nincsennek. Kérem, magyarázza el nekem, hogy miért emelkedett 6 év alatt ennyire az érték. Ez rosszat jelent, kell aggódnom miatta?Mikor érdemes ellenőrizni, hogy lejjebb ment-e? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a lisztérzékenység témában

        Rosszat nem jelent, a legvalószínűbb dolog az, hogy a diéta ellenére mégis került valamennyi glutén az étrendbe. Aggodalomra nincs ok, folytassa a diétát, esetleg nézze át még egyszer az elfogyasztott ételek összetételét (nagyon kis mennyiségű glutén is aktiválhatja az autoimmun reakciót).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 29., 20:05; Megválaszolva: 2011. június 30., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés