• Vadtagbél gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Gyerekkoromtól kezdve küzdök különböző gyomorpanaszokkal, 14 évesen gyomorfekély-gyanút diagnosztizáltak nálam. Az évek múlásával hol előjönnek a panaszok, hol elmúlnak de sajnos többet van jelen, mint nem. Tüneteim: székrekedés, ritka székelés (heti 2 maximum 3), évszakok váltakozásakor súlyosabb tünetek pl. nyári időszakban hasfájás, hidegebb időben javuló tünetek, fáradtság, levertség, gyakori hangulatváltozások, székelés hiányakor fekvő pozícióban sajgó hát-derék fájdalom, mely székelés után javul. Hajlamos vagyok a pszichoszomatikus betegségekre (nem diagnosztizált) de sok mindenen gyakorta rágódom. A családban édesapám és az ő édesanyja diagnosztizáltan vastagbélgyulladásban szenvedők, édesapámat műtötték 2 éve, 50 cm-es bélszakaszt kellett eltávolítania a bélrendszeréből. Gondolom a hajlamom is megvan emiatt a betegségre. Nemrég készült (más probléma miatt) hasi röntgenem kérem, nézze meg, hátha egyértelműbbé válnának a tüneteim egy adott betegségre. Tisztelettel:

        Dr. Szigeti Nóra válasza a vastagbélgyulladás témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a rtg-felvétel alapján nem tudok következtetni semmilyen betegségre. Az organikus vastagbélbetegségek diagnózisára vastagbéltükrözést javasolok.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 28., 14:08; Megválaszolva: 2011. június 30., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés