• Tükrözés, műtét?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 éve műteni akartak thrombotisált aranyérrel de nem engedtem, most kiújult és már 2 külső aranyerem van. vajon a műtét elkerülhetetlen? ha van a családban sztómás ajánlott végbél ill. vastagbél tükrözés is? Köszönettel K.

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Ebben az életkorban az életmódváltás és székletlazítás a legfontosabb. Ezek nélkül egy esetleges műtét sem oldja meg tartósan a problémát. Fogyasszon elég folyadékot, alkalmazzon probiotikus kúrát és székletlazítót. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Kerülje a fűszeres ételeket, egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Helyileg használjon aranyér elleni kenőcsöt. Amennyiben életmódváltás mellett sem javul a helyzet egy fizikális vizsgálat miatt keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 21., 15:28; Megválaszolva: 2011. június 23., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés