• Epeútelzáródás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor! Uh leletben choledocholithiasis és záró követ a papillánál diagnosztizáltak a 83 éves papámnál. ERCP.-t javasoltak,ami nem történt meg,mert mire megcsinálták volna (rá 3 napra)exitált. Azt szeretném tudni,hogy mennyire súlyos dolog ez? Mit lehetett volna tenni(ha lehetett volna valamit)? Én úgy tudom,záró kő esetén műtét is szóba jön. Véleményem szerint azért halt meg,mert semmi beavatkozást nem csináltak,hogy a követ elmozdítsák,vagy eltávolítsák. Vagy esetleg olyan helyen volt a kő,hogy nem lehetett semmit tenni? Köszönöm mo9előbbi válaszát.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a ERCP témában

        Kedves Kérdező! A choledocholithiasist és a záró követ a papillánál valóban ERCP-vel távolítják el, nem műtéttel.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 20., 10:20; Megválaszolva: 2011. június 21., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: