• Súlyos hasfájás évek óta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Sokat olvastam a neten ez ügyben, de igen ingoványos talajra tévedtem amikor a hasi bántalmakkal kapcsolatban kezdtem el keresgélni. A probléma az, hogy a nagybátyámnak évek óta folyamatosan fáj a hasa. Folyamatosan szorítást érez a gyomrában és sokszor megy a hasa. Régen nagyon sok tejterméket evett, karton számra vette a tejes dolgokat. Nem tudni, hogy mi lehet a panaszainak az oka. Gondoltunk már laktózérzékenységre is. Elkezdte szedni a pantacid reflux 20mg.-os változatát, nemsokára minimálisra is csökkentek a tünetei, de aztán megint visszatértek. Régebbi ultrahang kimutatta, hogy nagyobb a mája a normálisnál, de nem lett a vizsgálatnak folyománya. (Az első 20 mg-os pantacid után 40 mg-os volt, de mostmár újra a 20-ast szedi. ) Azt szeretném kérdezni, milyen betegségek lehetnek a panaszok hátterében, és milyen orvosságokat lehetne rá szedni? A választ előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        A régóta fennálló panaszok miatt mindenképp további kivizsgálást javaslok (gyomortükrözés, hasi CT vizsgálat a hasnyálmirigy megítélésére). A vizsgálatok konkrét diagnózishoz és megfelelő terápiához segíthetnek.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 30., 22:00; Megválaszolva: 2011. május 31., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés