• Hány nap mulva tisztul ki a széklet 1 cm-es bélpolyp levétele után (endoscopos polypoctomia )

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Doktor Úr v. Doktornő! 10 napja , hogy a bél alsó szakaszából ( rectumban 8 cm-nél ) 10 mm-es sessilis polypot polypectomiás hurokkal eltávolitották. Azóta fizikai kímélet-pépes diétán vagyok. Sajnos az első napokban nem is vettem észre semmit a székletemben viszont jobban megnézve pár nap mulva kb félkörömnyi nyákos kis váladékot fedeztem fel és azóta nem akar kitisztulni a széklatem, még mindig így 10 nap múltán is van benne ( sőt lehet hogy picivel több is mint az elején, mert a széklet is egyre keményedik pedig mindent turmixolok -csak tej, tejföl-joghurt-leveslé-sóska-spenót-krumplipüre amit eddig ettem ) szóval kérdésem az lenne, ez így normális-e? vagy mikorra tisztul ki a székletem, mert eredetileg 4 nap diétát rendelt el az orvosom, csak meghosszabbította- és hogy mekkora probléma ez a félkörömnyi kis nyákos vér a székletemben, mert a szövettan eredménye csak 2 hónap mulva lesz kész. Illetve mit kéne ennem vagy innom ami segitiené a sebgyógyulást. Köszönöm válaszukat

        Dr. Szigeti Nóra válasza a polip témában

        Kedves Kérdező! Feltehetőleg a kissé vastagabb nyél eredményezheti az elhúzódóbb sebgyógyulást. Ha komoly vérzés nem jelentkezik, nem kell aggódnia és semmit sem tennie.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 15., 20:42; Megválaszolva: 2011. május 17., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés