• Emésztőrendszeri megbetegedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr. ur. több hónapja szúró fájdalom baloldalt a bordák tól lefelé, illetve a köldök irányába, mely a hátba sugárzik, amint egy falatot eszem, vagy iszim nyomban elkezd bal oldalt a beleimnél kortyogni, a szám savankásá válik, lefekvést követően éjszaka enyhül, vagy megszünik, az orvos controlok 4 mg.os gyógyszert irt fel 3. hónapja melyet azóta esete kell szednem voltam gyomor, béltükrözésen,vékonybél ct-én baktérium fújáson laborban, melyek negativ ultrahangon epekövet találtak, 1. hónapja voltam laparoszkópos epemütéten a nütét során követ nem találtak. a mütét előtt kb. 2. hónapja a béltükrözést követően epével 1. db. 5mm-es epekő távozott. A panaszaim, mivel nem enyhültek az lenne a kérdésem, hogy az epevezetékben nem maradhatott a véletlen még epekő, vagy miokozhatja ezt.

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        A bal oldali fájdalom és a száj savanyúsága inkább reflux betegség tünete, melyre a Controloc 40mg-os dózisa megfelelő (esetleg Domperidon 3x10mg-al egészíthető ki). Laparoscopos műtét után nem elképzelhetetlen, hogy epeúti kövesség forduljon elő, de ennek általában a laborparaméterekben és hasi UH-n van jele.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 22., 09:21; Megválaszolva: 2011. április 23., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés